computertip

WINDOWS 7 STOPT NU ECHT

Je hebt het de afgelopen weken wellicht al voorbij zien komen maar op 14 januari 2020 stopt de ondersteuning voor Windows 7.

Zeker mensen met wat oudere computers en veel bedrijven maken er nog gebruik van. Dat betekent dat er geen updates meer komen en er niet meer technisch ondersteund wordt. “Maar ik heb toch een virusscanner dus dan is er niks aan de hand toch?” Dat zou je denken, maar niets is minder waar. Een virusscanner, een malware scanner etc zijn allemaal gericht op data (dus documenten, mail etc). De beveiligingsupdates die je via Microsoft ontvangt zijn echt gericht op het besturingssysteem.

Vanaf januari vallen daar dus zwakke plekken in en dat vinden hackers fantastisch! Enige echte safe mogelijkheid is dus om te upgraden naar Windows 10. Dat kon in het begin gratis en is nu betaald. Tenzij je de maas in de ‘wet’ weet te vinden. Van de week heb ik nog een oude computer legaal geüpgrade naar Windows 10. Het kan dus echt nog!

Dus… heb je nog Windows 7 op je systeem, weet dat je vanaf januari volgend jaar een kwetsbaar systeem hebt. En mocht je willen upgraden en daar hulp bij kunnen gebruiken? Dan kun je altijd Effe Helen Bellen!

Heb jij nog Windows 7? Ik ben benieuwd hoeveel mensen daar stiekem nog gebruik van maken. Leuk als je het me laat weten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via