computertip

Handige tips voor Whatsapp

Ik denk dat iedereen WhatsApp wel gebruikt. Het is in Nederland in elk geval de populairste chat dienst. Vandaag geef ik je 2 handige tips voor WhatsApp. Voor zowel iPhone als Android.

1. Live locatie delen:
Het tijdelijk delen van je live locatie is ideaal als er iemand op een terrasje of in een restaurant op je zit te wachten en jij niet precies weet waar je moet zijn. Of als je kids een rondje gaan lopen of fietsen en je ze graag in de gaten wilt houden. Het kan zowel in een privé als in een groepsgesprek gedeeld worden.

iPhone: ga naar Instellingen van de telefoon en klik je vervolgens op Privacy – Locatievoorzieningen – WhatsApp – Altijd of WhatsApp – Locatie – Altijd. Open WhatsApp, kies een persoonlijk of groepsgesprek en druk op Toevoegen – Locatie – Deel live locatie. Geef aan hoelang je je live locatie wilt delen, typ eventueel een bericht en klik op Versturen. Als de deel periode is afgelopen stopt de locatiedeling automatisch. Je kunt het delen eerder stoppen door in de betreffende chat op Stop met delen te drukken.

Android: open WhatsApp, selecteer je een gesprek en klik op Toevoegen – Locatie – Delen – live locatie. Kies voor hoe lang, schrijf eventueel een bericht en tik op Verzenden. Eerder stoppen met delen gaat via de Stoppen met delen-knop in een gesprek.

2. Donkere Modus

De donkere modus is, vooral ’s avonds, rustiger aan je ogen.

iPhone: open WhatsApp, kies Instellingen – Beeldscherm en helderheid – Donker. Je kunt ook instellen dat de donkere modus op een bepaald tijdstip aangaat.

Android: open WhatsApp, klik op de drie bolletjes, dan op Instellingen – Chats – Thema. Kies het donkere thema. Als je toestel op Android-versie 10 draait, kun je ook Systeem standaard aanvinken. WhatsApp volgt dan het schema van je telefooninstellingen om te bepalen of je het lichte of donkere thema te zien krijgt.

Ik ben benieuwd of je deze tips al kende. Laat je het me even weten in de reacties? En als je nog vragen hebt, dan gewoon Effe Helen Bellen.

Samen al je website- en computerproblemen fixen?
Dat kan! In een halve Get it Done dag werken we alle dingen af waar je al zo lang tegenaan zat te hikken.

Computertips - handige tips voor Whatsapp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pincode voor je Netflix profiel

Pincode voor je Netflix profiel

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb een uitgebreide Netflix account die we met 5 man delen. Zoals je wellicht weet kan iedereen bij elkaars profiel inloggen. Op die manier zou je kunnen zien wat de ander aan het kijken is. Misschien niet zo handig als je...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn

Bezoekadres:
Ukkelstraat 2K
5628 TE Eindhoven

Postadres:
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

HH logo transparant

volg mij via