computertip

Slim tekst selecteren

Tekst selecteren kan uiteraard heel makkelijk door met de muis te klikken en te slepen over de tekst die je wilt hebben. Je selecteert dan tekst per teken. Maar wist je dat er een aantal slimmere manieren zijn voor het selecteren van tekst? In deze computertip leg ik ze aan je uit.

Per woord selecteren:
✔ klik 2x en begin pas na de 2e klik te slepen over de tekst; je zult zien dat je nu per heel woord tekst selecteert. Belangrijk is dus om na de 2e klik de muis ingedrukt te blijven houden en dan pas te gaan bewegen.

Per alinea selecteren:
✔ klik 3x en begin pas na de 3e klik te slepen over de tekst; je zult zien dat je nu per hele alinea tekst selecteert. Handig als je grote stukken tekst moet selecteren. Ook nu is het belangrijk om dus na de 3e klik de muis ingedrukt te blijven houden en dan pas te gaan bewegen.

Verticaal selecteren:
✔ houdt alt ingedrukt, klik 1x en sleep over de tekst omlaag; je zult zien dat je nu recht omlaag een blok selecteert. Heel handig als je tekst vooraan een regel (bijvoorbeeld bij opsommingen) wilt veranderen; kan ook gewoon midden in een tekst.

Alle tekst selecteren:
✔ klik ergens in de tekst en druk op ctrl + a bij Windows en op cmd + a bij de Mac. Je selecteert nu in 1x alle tekst.

Ik ben benieuwd of jij dit al wist. Laat je het me even weten? En als je nog vragen hebt dan gewoon Effe Hellen bellen.

Computertip - Slim tekst selecteren

HelenHelpt op Facebook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pincode voor je Netflix profiel

Pincode voor je Netflix profiel

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb een uitgebreide Netflix account die we met 5 man delen. Ook de abonnementskosten. Zoals je wellicht weet kan iedereen bij elkaars profiel inloggen. Op die manier zou je kunnen zien wat de ander aan het kijken is. Misschien...

Lees meer
Handige tips voor Whatsapp

Handige tips voor Whatsapp

Ik denk dat iedereen WhatsApp wel gebruikt. Het is in Nederland in elk geval de populairste chat dienst. Vandaag geef ik je 2 handige tips voor WhatsApp. Voor zowel iPhone als Android. 1. Live locatie delen: Het tijdelijk delen van je live locatie is ideaal als er...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn

Bezoekadres:
Boschdijk 934
5627 AC Eindhoven

Postadres:
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: [email protected]

volg mij via

Hebben wij een afspraak via Teamviewer? Klik dan hiernaast op de knop.