computertip

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac.

1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met command + option + escape kun je wel je programma geforceerd sluiten.

2. De meeste mensen slepen bestanden naar de prullenbak, maar wist je dat je door command + delete te gebruiken dit veel sneller voor elkaar krijgt?

3. Als je een venster verplaatst, wordt deze direct actief en komt dus naar de voorgrond. Door de command knop in te houden terwijl je het venster sleept blijft hij op de achtergrond. Ideaal als je alleen even iets wil bekijken bijvoorbeeld.

4. Als je een speciaal teken nodig hebt zoals bijvoorbeeld é, æ of ø kun je deze heel makkelijk krijgen door in dit geval de e, a of o langer ingedrukt te houden. Je krijgt vervolgens een keuze menu met cijfers te zien. Als je het cijfer indrukt krijg je jouw gewenste teken.

5. De icoontjes in de bovenste balk van je Mac (batterij, wifi, luidspreker, klok etc) kun je heel makkelijk in de door jou gewenste volgorde slepen door de command knop in te drukken tijdens het verplaatsen

Ik ben benieuwd of je deze tips al kende. Laat je het me even weten in de reacties? En als je nog vragen hebt, dan gewoon Effe Helen Bellen.

Computertips 5 handige tips voor de Mac

HelenHelpt op Facebook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slim tekst selecteren

Slim tekst selecteren

Tekst selecteren kan uiteraard heel makkelijk door met de muis te klikken en te slepen over de tekst die je wilt hebben. Je selecteert dan tekst per teken. Maar wist je dat er een aantal slimmere manieren zijn voor het selecteren van tekst? In deze computertip leg ik...

Lees meer
10 Handige sneltoetsen voor Office

10 Handige sneltoetsen voor Office

Ik ben gek op sneltoetsen. Vandaag heb ik 10 handige toetsencombinaties die je kunt gebruiken wanneer je werkt met Office (Word, Excel, Powerpoint).   Nummer 1,2 en 3 kun je aanzetten voordat je gaat typen of achteraf door de tekst te selecteren. En je zet ze met...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via

Hebben wij een afspraak via Teamviewer? Klik dan hiernaast op de knop.