100% Helen

100% Helen! Je hebt het me misschien al wel horen zeggen of zien gebruiken. Mijn slogan sinds vorig jaar! Waarom? Omdat ik toen het roer echt heb omgegooid binnen mijn bedrijven. Het gevoel was er al langer maar de moed om het ook gewoon te gaan doen ontbrak. Tot dat ik aan de slag ben gegaan met de teksten voor mijn website HelenHelpt,. Toen dacht ik echt: JA, ik  ga het gewoon doen. 100% Helen! Omdat ik niet het ene of het andere ben, ik ben het allemaal. Ik hoop je met dit blog te inspireren om vooral te luisteren naar je gevoel en niet naar wat men allemaal vindt. Gewoon omdat jij ook helemaal jij mag zijn, met alle kwaliteiten die je in je hebt!

Oprichting van HelenHelpt

In het laatste jaar van mijn studie neuropsychologie kreeg ik mijn oudste zoon. Helaas ben ik na zijn geboorte in een behoorlijk dal terechtgekomen en heb ik mijn studie toen niet meer afgerond.

Ik struggelde heel wat jaren met mezelf. In die jaren kreeg ik mijn tweede zoon. Ik was fulltime thuis. Toen mijn jongste 1 was, besloot ik zonder partner verder te gaan en kwam ik in de bijstand terecht. Omdat ik altijd al met computers bezig was en mensen daarmee hielp, kreeg ik het idee om een eigen bedrijf te beginnen. Dit was voor mij dé manier om uit de bijstand te komen. Ik kon mijn eigen tijd indelen (ideaal met twee jonge kinderen) en van mijn hobby mijn werk maken. Computerhulp online en bij de mensen thuis, de basis van HelenHelpt.

Door samen te gaan zitten met klanten en dingen uit te leggen in jip-en-janneketaal bleek ik mij te onderscheiden. In de tussentijd had ik allerlei opleidingen gedaan op een heel ander vlak: meer gericht op gevoel. Een massageopleiding en verschillende Healing Arts opleidingen. Maar ik deed er verder niks mee.

Start van Praktijk Helen van Rijn

Toen in 2011 een goede vriend van mij plotseling overleed, ben ik bij mezelf nagegaan of ik wel echt deed waar ik het meest blij van werd. Ik besloot alsnog mijn studie neuropsychologie af te maken en haalde mijn master. Ik heb zelfs nog de opleiding Motorisch Remedial Teaching en Kindercoaching erachteraan gedaan. Daarna startte ik  Praktijk Helen van Rijn: voor neuropsychologie, MRT, coaching & begeleiding en massages. Mijn bedoeling was om de computers de computers te laten en me helemaal te richten op die praktijk. Mijn vaste computerklanten bleef ik wel helpen onder een nieuwe naam:  Effe Helen Bellen.

Dit was het niet!

Toch bleef het onrustig in mij. Dit was het niet! Ik kon die computers niet de computers laten, ik vond het veel te leuk. Maar hoe zou ik die combinatie dan gaan maken? Ik voelde het wel, maar wist niet goed hoe ik dat in de praktijk zou moeten uitvoeren. Dus zocht ik hulp bij verschillende marketingmensen. Zij waren heel duidelijk: maak een keuze! Wat jij wilt, kan echt niet! Dat is niet geloofwaardig! Je gaat toch geen massage boeken als ze dat aanbieden bij de Kwikfit. Het verslechtert je expertstatus op het gebied van de computers en op het gebied van je praktijk!

Zooo, dat kwam binnen. Okay, dus wat ik wil, kan niet? Tsja, zij hebben ervoor gestudeerd dus dan zal het wel zo zijn. En dus liet ik het zoals het was. Luisterde ik niet naar mijn gevoel en volgde ik ‘braaf’ de regels. Maar ik werd er niet gelukkig van. Ik voelde me niet compleet.

HelenHelpt en Praktijk Helen van Rijn nieuwe stijl

Het zorgde er voor dat ik me ‘verscheurd’ voelde; ik ‘moest’ het een of het ander zijn. Maar dat hield ik echt niet vol. Ik functioneerde zelfs steeds slechter. En dus besloot ik toch naar mijn gevoel te luisteren. Die 2 takken kunnen prima samen, want ze representeren mij! Ik heb nou eenmaal hele verschillende kwaliteiten en wie zegt dat ik ze niet allemaal tot uiting zou mogen laten komen in allebei mijn bedrijven? En dus heb ik in de afgelopen maanden heel hard gewerkt samen met Marianne Canters aan de teksten voor mijn websites. Zij denkt wat dit betreft echt anders dan  veel marketingexperts en steunde mij juist in mijn gevoel dat het okay is om al die verschillende kwaliteiten naast elkaar te laten bestaan: zonder een keuze te hoeven maken. Om goede teksten te schrijven is het nodig echt goed na te denken over wat je nou eigenlijk wil. Dus wat wilde ik nu eigenlijk precies? Hoe wilde ik dat dan doen? En op wie wilde ik me met mijn bedrijven richten? En weet je? Het bleek dat er heel veel overlap was. Met allebei de bedrijven richt ik me op drukke, ondernemende vrouwen zoals ik. Binnen HelenHelpt help ik ze met het bouwen van een website en binnen mijn Praktijk met coaching en massage. En hoe gaaf is het dat mijn klanten kiezen om het allebei met mij te doen? Website én coaching?

De teksten voor de site van mijn praktijk zijn ook klaar. Nu is het een kwestie van aanpassen van de site. Dat ga ik de komende weken doen. En dan klopt het! Hebben HelenHelpt en Praktijk Helen van Rijn een nieuwe stijl. Een stijl die helemaal past bij mij.

Ik hoop dat als jij jezelf herkent in mijn verhaal dat je gaat doen wat bij jou past. En als dat betekent dat jij gewoon 2 of meer hele verschillende dingen naast elkaar wilt doen, dan is dat zo. Want dat is wat jou uniek maakt. Je bent niet het een of het ander, je bent het allemaal. 100% jij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel vergrootglas op iPhone en iPad

Snel vergrootglas op iPhone en iPad

Soms is een vergrootglas erg handig. En niet alleen als je niet meer alles even goed kan lezen (zoals ik ;-)). Je kunt het natuurlijk ook perfect gebruiken om een code of aanduiding op een elektrisch apparaat zichtbaar te maken. Op je iPhone of iPad (dus in IOS) heb...

Lees meer
Computer opschonen in 4 stappen

Computer opschonen in 4 stappen

Vandaag is de eerste maandag van de maand. Een mooie dag om je computer op te schonen. In 4 stappen. Het maandelijkse apk-tje zullen we maar zeggen. Het meeste onderhoud moet gedaan  worden aan Windows computers. Dus…. voor Mac gebruikers: volgende week zijn jullie...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via