Wat is Divi?

Regelmatig praat of schrijf ik over Divi; op social media, mijn website en ook in de informatie die ik naar mijn klanten stuur. Voor mij helemaal vanzelfsprekend, maar vaak wordt me gevraagd: Wat is Divi?

Het deed me realiseren hoe makkelijk je als expert allerhande termen te pas en te onpas gebruikt. Zonder er goed over na te denken of die voor jou ‘normale termen’ ook voor jouw klanten of toehoorders wel zo ‘normaal’ zijn. En dat laatste bleek voor de term ‘Divi’ dus niet zo vanzelfsprekend te zijn. Tijd dus om uit te leggen wat Divi eigenlijk is.

Divi is een WordPress thema. Maar dat zegt natuurlijk nog niet veel. Want wat is WordPress dan en wat is een thema? En wat is er dan zo speciaal aan Divi? In dit blog geef ik een antwoord op al die vragen.

 

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis systeem waarmee je een website, blog of webshop kunt maken en onderhouden; een zogenaamd content management systeem (CMS). Het is ooit begonnen als een simpel systeem om te bloggen, met op de homepage een overzicht van al die blogs. Inmiddels is het veel meer dan dat en kun je er uitgebreide sites mee bouwen. Wereldwijd is inmiddels zo’n 39,5% van alle websites gebouwd met WordPress, dan hebben we het dus over meer dan 75 miljoen sites!

 

Wat is een thema?

Als je met WordPress gaat werken wordt er bij de installatie standaard een thema (of theme) geselecteerd. Dit thema speelt een belangrijke rol in het design en de lay-out van je website; kortom hoe jouw site er uiterlijk uitziet. In WordPress worden er een aantal standaard thema’s mee geïnstalleerd en is er via een bibliotheek een groot aantal gratis thema’s te vinden, ieder met een eigen stijl. Het switchen van thema verwijdert niet de inhoud van de pagina’s maar het verandert hoe de pagina’s eruitzien. Het is belangrijk om een thema te kiezen dat zo goed mogelijk past bij jouw ideeën voor jouw website.

 

Gratis versus betaald

De vooraf geïnstalleerde thema’s en degene die beschikbaar zijn in de bibliotheek zijn gratis. Op zich heel fijn maar het brengt vaak wel beperkingen met zich mee. De layout is meestal niet aan te passen zonder kennis van programmeertaal en coderen. Ze worden over het algemeen geleverd met een beperkt aantal kleuropties en support is niet beschikbaar. Al deze punten zijn wel beschikbaar in de betaalde varianten. Uiteraard zijn er ook onder de betaalde thema’s veel keuze mogelijkheden. Ik zelf heb gekozen voor een thema waarmee ik zowel qua opbouw, opties en vooraf kant en klare onderdelen (modules) alle kanten op kan: het Divi thema.

 

Wat maakt Divi tot mijn favoriet?

Tijdens het vergelijken van verschillende thema’s heb ik vanwege de extra’s gekozen voor een betaald thema. En voor mij waren dit de belangrijkste redenen om specifiek te kiezen voor het het Divi thema:

1. Mobielvriendelijk oftewel responsive: je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende mobiele apparaten en zo per apparaat bekijken hoe je pagina’s eruit komen zien. Verder is het mogelijk afbeeldingen, lettergroottes, marges, zichtbaarheid en nog veel meer, voor elk apparaat apart in te stellen.

2. Makkelijk om mee te werken: Divi is als een blokkendoos. Je bouwt je pagina’s op met losse modules (blokken), verandert makkelijk de indeling en kunt eenvoudig onderdelen verplaatsen. Verder kun je werken aan de voorkant van je website (waar de bezoeker kijkt) zodat je direct ziet wat het effect is van je aanpassingen.

 

Opbouw functie van Divi: de blokkendoos

3. Ontelbare aanpassingsmogelijkheden: alle onderdelen kun je aanpassen qua layout, stijl, grootte, vorm en nog veel meer. En er komen er regelmatig nieuwe opties bij.

4. Kant-en-klare layouts: Divi wordt geleverd met meer dan 1500 layouts die makkelijk zijn aan te passen aan jouw wensen.

5. Voor zowel beginners als gevorderden: of je nu voor het eerst met Divi aan de slag gaat of er al jaren mee werkt; Divi biedt voor ieder wat wils. Doordat Divi door heel veel mensen gebruikt wordt, is er veel informatie beschikbaar en kun je als beginner snel starten. En door de mogelijkheden om ook op codeer niveau aanpassingen te doen kun je ook als doorgewinterde webbouwer er prima mee uit de voeten.

6. Prijs: Divi kun je aanschaffen als jaarlijkse ($ 89,-) of levenslange ($ 249,-) licentie, maar voor beiden geldt dat dit voor een onbeperkt aantal sites is. Een prima prijs voor zo’n uitgebreide licentie en de support die geboden wordt.*

Kortom: allemaal redenen die mij overtuigden met Divi te gaan werken. Inmiddels heb ik me helemaal in dit thema gespecialiseerd. Ik geef er zelfs les in, op de Avans Hogeschool en binnenkort aan VA’s. Jou leer ik ook heel graag hoe je met Divi je eigen website bouwt. Sterker nog; reserveer jij bij mij een VIP dag, dan leer ik het je niet alleen, dan ga je het ook doen. Samen met mij. Interesse? Klik dan op onderstaande knop voor meer info.

* Op moment van schrijven geldt er een korting van 20% op zowel aankopen als op verlengingen en upgrades.

Affiliate disclaimer:
In dit blog staat een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop doet, ontvang ik een commissie van de verkoper. Dit is een kleine vergoeding voor het doorsturen van bezoekers. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruik maakt van deze link.

2 Reacties

 1. Chantal Biljard

  Wij werken (helaas) met een ander wordpress thema. En geen puf om over te stappen gezien hoe uitgebreid onze site is. Maar horen er veel goede verhalen over.

  Antwoord
  • Helen van Rijn

   Dat snap ik helemaal. Het wisselen van thema gooit vaak de hele huidige opbouw door elkaar. Maar wellicht in gedachte houden voor een eventueel nieuw project in de toekomst 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helen van Rijn bij het water website en Divi expert, it-specialist, neuropsycholoog en intuitief coach

Meer inspiratie?

Over money mindset, investeren en crypto

Over money mindset, investeren en crypto

Al jaren hoorde ik grote accounts die ik volgde op social media, maar ook mensen om me heen praten over investeren. Over het spreiden van je geld. Over aandelen, vastgoed, goud en crypto. Ik voelde dat ik die kant ook op wilde maar durfde niet. Angst was bepalend. Ik...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn

Bezoekadres:
Ukkelstraat 2K
5628 TE Eindhoven

Postadres:
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

HH logo transparant

volg mij via