Over money mindset, investeren en crypto

Al jaren hoorde ik grote accounts die ik volgde op social media, maar ook mensen om me heen praten over investeren. Over het spreiden van je geld. Over aandelen, vastgoed, goud en crypto.

Ik voelde dat ik die kant ook op wilde maar durfde niet. Angst was bepalend. Ik kwam uit een financieel lastige tijd waarin het elke maand maar weer de vraag was of het zou lukken om kiet te spelen; geld om te sparen (laat staan investeren) was er niet.

Maar… er speelde iets anders mee, ik had op geld een mindset van schaarste ontwikkeld. En geloof me… dat helpt niet mee. Daar moest iets aan veranderen dat voelde ik aan alles. Met verschillende coaches heb ik daar de afgelopen jaren keihard aan gewerkt. Ik heb een shift gemaakt van denken vanuit schaarste naar denken vanuit overvloed (ook al val ik soms terug in oude denkwijzen ;-)) en mede daardoor ben ik alles wat met de financiën van mij en mijn bedrijf te maken heeft, leuk gaan vinden.

Het klinkt misschien raar, maar hoe meer ik met mijn financiën bezig was, hoe beter het ging. Ik was beter voorbereid, had meer inzicht, kortom er kwam veel meer rust en flow. Het leek wel of ik geld meer aantrok.

Mijn wens om meer van crypto te begrijpen was groter dan ooit tevoren. Via een goede bekende uit Engeland die er al tijden mee bezig was, las ik er regelmatig over en stapte ik al jaren geleden in zijn Bullring Crypto facebook groep. Vanaf de zijlijn keek ik mee, maar de stap zette ik nooit. Tot vorig jaar.

Samen met anderen heeft hij een crypto project opgezet wat me enorm aansprak: Speculate DAO. Een project wat zoveel meer is dan alleen een munt; een bevlogen community, gedurende een jaar wordt er om de 2 dagen naar rato $Spec tokens uitgedeeld aan de holders, winstdeling, veel give aways en nog veel meer. Geen moetjes, geen dwang, maar geboren uit de wens om mensen te helpen. Ik had (en heb) er een mega goed gevoel over, mede door Ben.

Begin november ben ik er ingestapt met een klein bedrag en kocht ook een cursus crypto. Hartkloppingen leverde het me op: een wallet aanmaken, euro’s storten en die omzetten in ethereum, naar het arbitrum netwerk overbrengen en dat dan weer doorstorten. Ik had een munt gekocht die nog uitgebracht moest worden (half november). In de afgelopen 4 maanden heb ik regelmatig kleine beetjes geïnvesteerd (ook in andere crypto munten). Hoe meer ik leer, hoe leuker ik het vind.

Ik had dit nooit kunnen doen als ik de basis niet had veranderd. Juist doordat ik een veel betere relatie met geld heb, was er ruimte om te sparen en te investeren. En ik weet dat crypto waardes fluctueren maar ik heb geen stress. Ik heb geïnvesteerd met geld wat ‘over’ was en op dit moment is de waarde een stuk hoger geworden.

 

Dus… moraal van het verhaal.

1. Een goede money mindset is key.
2. Zorg voor een goed inzicht in al je financiën.
3. Kennis is belangrijk, doe zelf onderzoek.
4. Verzamel goede mensen om je heen en stel hun vragen.
5. Het is niet te laat om je te verdiepen in investeren en crypto.
6. Crypto waardes fluctueren, heb een plan, houd daaraan vast en laat je niet door emoties leiden.
7. Investeer nooit geld wat je niet kunt missen.
8. Heb plezier en geniet van ‘het spel’.

 

Ps: als je meer wil weten over wat dan ook, voel je vrij me een berichtje te sturen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helen van Rijn bij het water website en Divi expert, it-specialist, neuropsycholoog en intuitief coach

Meer inspiratie?

Wat is Divi?

Wat is Divi?

Regelmatig praat of schrijf ik over Divi; op social media, mijn website en ook in de informatie die ik naar mijn klanten stuur. Voor mij helemaal vanzelfsprekend, maar vaak wordt me gevraagd: Wat is Divi? Het deed me realiseren hoe makkelijk je als expert allerhande...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn

Bezoekadres:
Ukkelstraat 2K
5628 TE Eindhoven

Postadres:
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

HH logo transparant

volg mij via