computertip

Wat kun je doen tegen spam?

Ik weet niet of jij er ook zoveel last van hebt, maar ik hoor het de laatste weken veel van mijn klanten. Spam! Via de contactformulieren op de website, in de comments onder je blog op je site, maar ook via de gewone mail. Het lijkt wel of er wereldwijd een soort spam aanval is ingezet. Maar wat kun jij eraan doen? In deze computertip zet ik een aantal antispamtips op een rij.

1. Website
Om de spam op je website tegen te gaan, kun je gebruik maken van een captcha (rekensommetje voor verzenden). Maar desondanks kwam de spam bij mij toch binnen. Als aanvulling kun je een plug-in installeren. Ik heb er één getest die bij mij alle spam via mijn contactformulier en in de comments keurig tegenhoudt. Ik ben er erg tevreden over! Het gaat om de plug-in Cleantalk*.

2. Mail

  • Zorg dat je spamfilter aan staat (vaak via de hosting) en installeer tevens een antivirusprogramma en een firewall op je pc.
  • Als mail in je spam map terecht is gekomen controleer dan of alles echt spam is. Het is vaak een ‘lerend’ systeem.
  • Klik nooit op de links die in een spambericht staan en beantwoord ook niet.
  • Uitschrijven van een mailinglijst moet je echt alleen doen als je zeker weet dat je jezelf ooit hebt opgegeven. Anders is het voor de illegale verzenders alleen maar een bevestiging dat je mailadres daadwerkelijk bestaat en krijg je nog veel meer spam.
  • Als je veel spam krijgt met bepaalde woorden, bijv. viagra of bitcoin, dan kun je bij sommige providers filteren op trefwoord. In Outlook gaat dat onder instellingen – mail – regels: dan de trefwoorden invoegen en kiezen voor de actie ‘markeer als spam’.
  • Gebruik een apart mailadres voor nieuwsbrieven, winkelaccounts ed dan krijg je privé ook minder spam

Hopelijk kun je hier al wat spam mee ondervangen. Ik ben wel benieuwd of jij wel of geen last van spam hebt. Mocht je zelf nog goede tips hebben dan zet deze vooral in de reacties. En…mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd Effe Helen Bellen.

* Affiliate disclaimer:
In dit blog staat een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop doet, ontvang ik een commissie van de verkoper. Dit is een kleine vergoeding voor het doorsturen van bezoekers. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruik maakt van deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via