computertip

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat niet hebt? Hoe weet je dan of je malware op je computer zou kunnen hebben? In de computertip van vandaag bespreek ik 4 signalen voor malware op je computer.

1. Browser omgeleid:

Je browser gaat naar allerlei pagina’s waar jij niet om gevraagd hebt. Je wil bijvoorbeeld naar Google maar komt terecht bij een onbekende zoekmachine. Of je krijgt continu allerlei pop-ups in beeld.

2. Trage pc:

Als je pc van de een op de andere dag ineens heel traag wordt, is dat vaak een signaal voor malware. Zelfs de meest simpele apps zoals de rekenmachine zijn ineens heel erg traag. Malware vraag veel van je computer waardoor er weinig over blijft voor gewone taken.

3. Onbekende software:

Er verschijnen pop-ups met dreigende meldingen over je systeem. Je moet heel snel reageren (want anders…). Door het kweken van angst hopen ze dat je minder goed oplet en eerder geneigd bent te klikken op deze pop-ups.

4. Bepaalde programma’s werken niet meer:

Sommige malware zorgt ervoor dat bijv. antivirusprogramma’s niet meer werken of scans niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Als je 1 of meer van deze signalen hebt, is de kans groot dat je malware op je pc hebt. Belangrijk is om dan je systeem te scannen. Een prima gratis programma is Malwarebytes, beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Weet dat je niet altijd zulke heftige signalen hoeft te hebben, dus zorg dat je systeem regelmatig gecontroleerd wordt.

 

Heb jij wel eens last van malware gehad? En hoe ben jij daar van af gekomen. Laat je het me weten in de reacties? En als je nog vragen hebt, dan gewoon Effe Helen Bellen.

Computertips - Signalen voor malware op je computer

HelenHelpt op Facebook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slim tekst selecteren

Slim tekst selecteren

Tekst selecteren kan uiteraard heel makkelijk door met de muis te klikken en te slepen over de tekst die je wilt hebben. Je selecteert dan tekst per teken. Maar wist je dat er een aantal slimmere manieren zijn voor het selecteren van tekst? In deze computertip leg ik...

Lees meer
10 Handige sneltoetsen voor Office

10 Handige sneltoetsen voor Office

Ik ben gek op sneltoetsen. Vandaag heb ik 10 handige toetsencombinaties die je kunt gebruiken wanneer je werkt met Office (Word, Excel, Powerpoint).   Nummer 1,2 en 3 kun je aanzetten voordat je gaat typen of achteraf door de tekst te selecteren. En je zet ze met...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via

Hebben wij een afspraak via Teamviewer? Klik dan hiernaast op de knop.