computertip

Screenshots / Printscreens maken (Windows & Mac)
Vandaag vertel ik je een aantal manieren om screenshots of printscreens te maken voor zowel Windows als Mac. Vaak denken we dat er maar 1 manier is, maar niks is minder waar. Handige toetsencombinaties om te onthouden dus ;-).
 

Windows

✔ het volledige scherm kopiëren: drukken op printscreen op toetsenbord (deze is dan met ctrl + v te plaatsen waar je hem wilt hebben; kan ook een bewerkingsprogramma als Paint zijn)

✔ een venster kopiëren: klik eerst met de muis op het gewenste venster.  Vervolgens drukken op alt + printscreen op toetsenbord (deze is dan met ctrl + v te plaatsen waar je hem wilt hebben; kan ook een bewerkingsprogramma als Paint zijn)

✔ Windows10! een selectie kopiëren : Windowstoets + shift + s  (er verschijnt een + teken, met de muis kun je selecteren wat je wilt hebben; deze is dan met ctrl + v te plaatsen waar je hem wilt hebben; kan ook een bewerkingsprogramma als Paint zijn)
 

Mac

✔ het volledige scherm opslaan als bestand op het bureaublad:  cmd of  + shift + 3

✔ het volledige scherm kopiëren naar het klembord: cmd of  + ctrl + shift + 3 (deze is dan met cmd of + v daar te plaatsen waar je hem wilt hebben)

✔ zelf te kiezen deel van het scherm opslaan  als bestand op het bureaublad:  cmd of  + shift + 4 (er verschijnt een + teken, met de muis kun je selecteren wat je wilt hebben)

✔ zelf te kiezen deel van het scherm kopiëren naar het klembord: cmd of  + ctrl + shift + 4 (er verschijnt een + teken, met de muis kun je selecteren wat je wilt hebben; dan met cmd of + v daar te plaatsen waar je hem wilt hebben)

✔ 1 venster opslaan  als bestand op het bureaublad:  cmd of ⌘ + shift + 4 (er verschijnt een + teken, dan op de spatiebalk drukken: er verschijnt een fototoestel. Vervolgens het gewenste venster kiezen).

Ik ben benieuwd of jij hier al gebruik van maakt. Laat je het me even weten? En als je nog vragen hebt dan gewoon Effe Hellen bellen.

Computertips - Screenshots / printscreens maken - windows & Mac

HelenHelpt op Facebook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slim tekst selecteren

Slim tekst selecteren

Tekst selecteren kan uiteraard heel makkelijk door met de muis te klikken en te slepen over de tekst die je wilt hebben. Je selecteert dan tekst per teken. Maar wist je dat er een aantal slimmere manieren zijn voor het selecteren van tekst? In deze computertip leg ik...

Lees meer
10 Handige sneltoetsen voor Office

10 Handige sneltoetsen voor Office

Ik ben gek op sneltoetsen. Vandaag heb ik 10 handige toetsencombinaties die je kunt gebruiken wanneer je werkt met Office (Word, Excel, Powerpoint).   Nummer 1,2 en 3 kun je aanzetten voordat je gaat typen of achteraf door de tekst te selecteren. En je zet ze met...

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via

Hebben wij een afspraak via Teamviewer? Klik dan hiernaast op de knop.