computertip

Klaar voor Mac-Os Catalina (deel 2)

Omdat eind september het nieuwe besturingssysteem voor de Mac (genaamd MacOs Catalina) op het programma staat, geef ik in 3 opeenvolgende weken tips om te zorgen dat je Mac er klaar voor is. Sorry voor de Windows mensen 🙃. Vandaag kijken we weer naar 4 manieren om je Mac sneller te maken:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

5. Leeg de caches:

in principe zorgen deze caches juist voor een snelle Mac, maar na verloop van tijd kunnen ze veel ruimte in beslag gaan nemen en gaan ze juist vertragen. Verwijderen via Finder – Ga – Bibliotheek – open de map caches. Zorg dat alle programma’s afgesloten zijn en selecteer dan alle bestanden in deze map met cmd + a en sleep ze naar de prullenbak. Herstart je Mac. Hij kan nu even wat trager zijn (omdat alles opnieuw bewaard moet worden) maar daarna werkt hij weer sneller; en je wint ook nog schijfruimte!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

6. Verwijder niet gebruikte extensies in Safari:

open Safari – klik in het menu op Safari – Voorkeuren – tab extensies. Selecteer de extensie die je niet gebruikt en verwijder deze.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

7. Uitschakelen van visuele effecten:

Apple logo – systeemvoorkeuren – dock – en dan de vinkjes weghalen bij ‘Bewegend symbool bij openen programma’s’ en ‘Toon/verberg automatisch’. Bij ‘Minimaliseer vensters met effect’ kies je voor de animatie ‘Glijdende schaal’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

8. Mac ‘schoon’ op laten starten:

Apple logo – systeemvoorkeuren – gebruikers en groepen – inloggen. Selecteer de apps waarvan je wilt dat ze niet automatisch mee opstarten en klik onderaan op de minknop. Haal bij het afsluiten van je Mac ook het vinkje weg bij ‘Heropen vensters bij opnieuw inloggen’. Je Mac start nu ‘schoon’ op!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hopelijk helpen deze tips al in de snelheid van je Mac, volgende week volgen nog tips voor het opschonen van je harde schijf. Laat je me even weten of je er wat aan hebt en of het voor jou geholpen heeft? En mocht je nog vragen hebben dan gewoon Effe Helen Bellen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via