Je website in WordPress. Welk thema kies je?

Als ondernemer wil je een website voor je bedrijf die voldoet aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden. Maar waar begin je? Bouw je hem in WordPress of in bijvoorbeeld Joomla of Wix? En als je dan voor WordPress kiest welk thema kies je dan? Pak je een gratis of een betaalde variant? Je zoekt op Google, leest je suf maar er is zoveel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dus schuif je het voor je uit.

Ik koos – om verschillende redenen – voor WordPress en begon met een gratis thema.  (Even voor de duidelijkheid: WordPress biedt je dus verschillende gratis thema’s. Een  thema bepaalt grotendeels hoe je website eruit komt te zien qua lay-out en stijl.) Al snel liep ik vast: wilde ik een andere kleur of stijl, of onderdelen op een andere plek zetten, dan was dat gewoonweg niet mogelijk zonder gebruik te gaan maken van codetaal. Die kennis had ik toen nog niet. Dat moest anders.
Ik ontdekte dat de betaalde thema’s van WordPress veel meer mogelijkheden hadden dan de gratis thema’s en dat ze makkelijker waren in gebruik. Maar er waren nog veel meer voordelen. Na veel onderzoek besloot ik het thema Divi* van Elegant Themes aan te schaffen. Een prachtig thema om niet alleen mijzelf maar ook mijn klanten blij mee te maken.

Als jij als ondernemer zelf je website wil bouwen en in beheer wil hebben, is Divi wat mij betreft een thema dat het overwegen meer dan waard is. Of eigenlijk: het is de beste keuze die je maken kunt. Ik geef je aan waarom: 

Makkelijk mee te werken

Ten eerste kun je Divi zien als een blokkendoos. Je bouwt je pagina op met verschillende onderdelen: secties, rijen en modules. Je gaat je website dus bouwen met losse blokken; het lijkt een beetje op het stapelen van blokken zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien. Het bevat heel veel kant-en-klare modules zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Of je nou een afbeelding, tekst, een opt-in of een contactformulier wilt plaatsen; het zit er allemaal al in.

Opbouw functie van Divi aan de ‘achterkant’: de blokkendoos

Ten tweede heeft Divi de mogelijkheid om op 2 manieren aanpassingen te doen aan je website. Gewoon aan de achterkant: dus in de WordPress omgeving en aan de voorkant door middel van de visual builder. Wat bedoel ik daar dan mee? Je kunt met de visual builder de bewerkingen rechtstreeks doen op de pagina die je bezoekers ook zien. Je ziet dus direct wat de aanpassing voor effect heeft op je pagina: what you see is what you get (hoe dat eruit ziet, kun je zien in de foto bovenaan deze pagina). Ideaal als je nog een beetje zoekende bent naar de stijl of het lettertype, maar ook om te zien waar die afbeelding het beste staat. Ik zelf bouw vaak de basis aan de ‘achterkant’ en switch dan voor het fine tunen naar de ‘voorkant’.

 

Mobielvriendelijk oftewel responsive

Een ander voordeel van de hierboven genoemde visual builder is dat het je de mogelijkheid geeft om te switchen tussen verschillende apparaten. Je kunt dus direct zien hoe jouw pagina eruit ziet op een tablet, mobiel en uiteraard desktop. En, zoals ik in mijn vorige blog al uitlegde, is een mobielvriendelijk (responsive) site een must. Het is zelfs mogelijk om aparte aanpassingen te doen voor de aparte apparaten. Als je koptekst bijvoorbeeld veel te groot is op mobiel, kun je alleen voor mobiel de lettergrootte aanpassen. Ook kun je ervoor kiezen om bepaalde onderdelen helemaal niet weer te geven op mobiel en/of tablet. In de basis is Divi sowieso responsive, maar gezien de vele formaten van de schermen van mobiele telefoons en tablets is het wel belangrijk om het goed te checken en zo nodig aan te passen.

 

Nog veel meer voordelen

Divi biedt een gigantische keuze uit lay-outs en stijlen. Daardoor kun je je website echt ‘eigen’ maken, helemaal naar jouw eigen huisstijl en smaak. Als je iets hebt ontworpen dat je op een andere plek op je site ook nog wil gaan gebruiken, sla je dat gewoon op in de Divi bibliotheek. Zo kun je dat ontwerp steeds opnieuw gebruiken. En… sinds kort is het ook mogelijk om de stijl (dus bijvoorbeeld grootte, lettertype, kleur) te kopiëren en te plakken van het ene naar het andere onderdeel. Divi biedt dus veel mogelijkheden om zelf aanpassingen te doen – zonder codetaal te hoeven gebruiken.
(Wanneer ik een website voor je maak, zorg ik altijd dat je weet wat de mogelijkheden zijn qua aanpassingen. En dan is het vooral een kwestie van experimenteren. Ga het gewoon doen!)

 

Voor beginners en gevorderden

Het klinkt misschien toch wat ingewikkeld, maar het thema wijst zich vanzelf, dus ook als je beginner bent. Er zijn verschillende filmpjes op YouTube te bekijken en handleidingen te vinden die je echt vooruit kunnen helpen. Wat ook kan is een workshop volgen: ik geef regelmatig een twee daagse workshop “Bouw je eigen website”. Aan het einde van dag twee lanceren we niet alleen jouw website maar weet jij ook hoe je je website zelf kunt aanpassen en beheren.

De keuze voor Divi lag voor mij voor de hand. Het voldeed aan al mijn eisen. Voor mijn eigen website en voor mijn klanten werk ik dan ook alleen met Divi. Verder zoeken hoeft dus niet meer. WordPress thema Divi. Dat is mijn advies voor jou.

 

* Affiliate disclaimer:
In dit blog staat een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop doet, ontvang ik een commissie van de verkoper. Dit is een kleine vergoeding voor het doorsturen van bezoekers. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruik maakt van deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via