computertip

Ernstig lek in Windows 10!

Van de week las ik erover in de nieuwsbrief van Computeridee. Ik had het ook al in mijn stories gemeld maar het lijkt me goed om het ook nog een keer in de computertip van deze week te melden. Er is namelijk een ernstig lek in Windows 10 gevonden. Hierdoor kan er kwaadwillende software op je computer geinstalleerd worden zonder dat er in Windows een belletje gaat rinkelen. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor een update.

De update die je nodig hebt, is cumulatieve update KB4528760. Deze is op 13 januari 2020 vrijgegeven. De kans is groot dat deze al automatisch op je systeem is geïnstalleerd.

Dat kun je als volgt controleren:
* Ga naar Instellingen, Bijwerken en beveiliging.
* Klik dan op Geschiedenis van updates weergeven. Je zou de update dan terug moeten zien onder het kopje Kwaliteitsupdates.

Als deze specifieke update daar niet tussen staat, zorg dan dat je handmatig Windows 10 update.

Dit doe je zo:
* Ga een venster terug en klik op ‘Naar updates zoeken’. Doe dit ook als je de melding ziet dat Windows al up-to-date is. Je merkt dat er alsnog enkele updates worden binnengehaald.
* Laat het proces z’n gang gaan en klik op Nu opnieuw opstarten om de installatieprocedure af te ronden.
* Kijk je hierna opnieuw bij de instellingen van Windows Update, dan zie je de melding Uw pc is bijgewerkt.

Hiermee is het lek gedicht en hoef jij je geen zorgen meer te maken. Laat je me even weten of jij al de juiste versie had? En…mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd Effe Helen Bellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via