Een nieuwe website! Zelf bouwen of laten bouwen?

Een nieuwe website. Passend bij jou en bij je klant, maar ook passend bij jouw bedrijf. Zelf bouwen of laten bouwen? Als je links en rechts naar de investeringen kijkt, schiet de stress al in je keel. En dat is helemaal niet nodig. In dit blog bespreek ik 3 aspecten die je kunnen helpen bij  het maken van deze beslissing.

1. Financiën

Een van de eerste dingen die je zult moeten bepalen is natuurlijk of je de financiële middelen hebt, dan wel de investering wil doen, om een website te laten bouwen. Die afweging is heel persoonlijk. Misschien kun je het nog niet betalen maar zie je het als een uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Of begin je zelf en laat je het in een later stadium alsnog voor je doen. Feit blijft dat als je de investering niet kunt of wilt doen, je uiteraard bent aangewezen op het zelf bouwen (of op dat neefje die jou wel gratis wil helpen 😉).

2. Handig met de computer

Een tweede belangrijk aspect is de vraag of je met de computer kunt werken (oftewel ben je er handig mee) en lijkt het je leuk om zelf een website te maken? Dat laatste zet ik er expres bij want je kunt nog zo handig zijn met een computer, als het bouwen van een website echt niet je interesse heeft zou ik zeggen: begin er niet aan. Met handig zijn met een computer bedoel ik dus niet dat je heel technisch onderlegd moet zijn, maar gewoon of je er mee vooruit kunt. Als je antwoord hierop nee is, dan zou ik zeggen: laat je website bouwen. Ja je hoort tegenwoordig in de reclames dat je in 20 minuten een website neer kunt zetten met bijv. Wix maar ook daarvoor moet je wel een beetje overweg kunnen met een computer.

3. Tijd

Het derde aspect wat een rol speelt is tijd. En dat kun je op een aantal manieren bekijken.

Allereerst heb je de tijd om een website zelf te bouwen en je te verdiepen in deze materie? Als je namelijk nog nooit gekeken hebt naar alles wat komt kijken bij het maken van een website (o.a. domeinregistratie, hosting, software of platform) dan zal je eerst onderzoek moeten gaan doen. Online is ongelooflijk veel te vinden; je komt als het ware terecht in een doolhof van informatie. Het kost vaak veel tijd om daarin je weg te vinden. Heb je echt de tijd niet, dan zou ik het uitbesteden. Heb je wel ruimte maar geen zin om alles helemaal zelf uit te zoeken dan zou je een workshop of online programma kunnen volgen (een ander heeft dat uitzoekwerk dan al voor je gedaan).

Ten tweede wil je jouw beschikbare tijd echt besteden aan het uitzoeken en bouwen van een website? Want jouw tijd kost ook geld. In de tijd dat jij bezig bent met je website kun jij geen klanten helpen, of andere dingen doen waar jij goed in bent. Het is in mijn ogen dus niet alleen een kwestie van tijd hebben, maar ook kostbare tijd willen investeren.

Al met al 3 belangrijke aspecten die een keuze voor het wel of niet zelf bouwen van een website kunnen beïnvloeden.

Dus vraag je zelf af: heb ik geld en zo ja ben ik bereid dat te investeren? Ben ik handig met een computer? En heb ik de tijd en zo ja wil ik die tijd investeren?

Download hier een handig schema waarmee je heel snel weet wat voor jou de beste keuze is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via