De 3 belangrijkste redenen waarom je website responsive moet zijn

Je hebt het vast zelf wel eens meegemaakt: je bezoekt een website met je mobiel en je kunt maar de helft lezen, plaatjes kloppen niet. Kortom: het ziet er niet uit. Mega irritant! Dat betekent dus dat die website niet responsive is of mobielvriendelijk, zoals ik het graag noem. (mobielvriendelijk gaat dus zowel over mobiel als tablet). In dit blog ga ik je de 3 belangrijkste redenen vertellen waarom je een website moet hebben die responsive is.

Maar eerst leg ik je uit wat dat nou eigenlijk precies is: responsive. Eigenlijk is het niks anders dan een website die zich aanpast aan het apparaat waarop de site bekeken wordt. Of het nu een desktop, mobiel of tablet is: de website ziet er altijd goed en duidelijk uit.  Maar waarom is dat dan zo belangrijk?

1. Google’s Mobile First

Google vindt het belangrijk. Hun motto is “Mobile First”. Dat betekent dat Google controleert of je site mobielvriendelijk is. Als dit niet het geval is dan krijg je als het ware een slechte beoordeling. Dit heeft per direct effect op je ranking in Google; dus op welke zoekpagina je terug te vinden bent. Uiteraard is dat niet de enige factor die Google mee laat wegen, ook teksten, afbeeldingen en keywords spelen een rol (hier kom ik in een ander blog uitgebreid op terug). Maar…. zoals ze zelf al aangeven is Mobile First wel een hele belangrijke.

2. Mobiel aandeel

Het aandeel van mobiel is sterk gegroeid in de laatste jaren. Dat wil zeggen dat steeds meer mensen internetten op hun mobiel of tablet. In onderstaande grafiek kun je zien hoe die verhoudingen in Nederland liggen. Desktop heeft nog altijd wel het grootste aandeel, maar mobiel wordt steeds groter.

Nederland feb 2018 – feb 2019 –desktop –mobiel –tablet

Wereldwijd liggen deze verhoudingen veel dichter bij elkaar en is, in het afgelopen jaar, op sommige momenten mobiel zelfs groter geweest dan desktop. Je kunt er dus niet meer omheen.

3. Professionaliteit van je bedrijf

Het zegt iets over jouw professionaliteit als bedrijf. Wanneer jouw website niet voldoetaan de normen van deze tijd, waarbij het mobielvriendelijk zijn dus heel belangrijk is, voldoe jij met jouw bedrijf dan nog wel aan de normenvan deze tijd? Dat is misschien een harde stelling, maar het is een feit dat steeds meer delen van ons leven zich afspelen op onze mobiel en/of tablet. Het is dus zelfs mogelijk dat jouw klanten de kwaliteit van jouw bedrijf aan jouw mobiele website af gaan meten. Ziet die van jouw collega er beter uit, dan gaan ze liever daarheen. De mogelijkheden zijn gigantisch en daar moet je als bedrijf in mee. Of je wilt of niet. Je website is een heel belangrijk onderdeel van deze online wereld. En zoals ik in het begin al zei, hoe irritant is het om op een website te zitten die maar half leesbaar is. Veel mensen haken hier tegenwoordig af. Het kan je dus gewoon klanten kosten, nog afgezien van wat Google ervan vindt.

Dus, zorg dat je website responsive is en je daarmee niet alleen door Google, maar ook door je klanten wordt gewaardeerd. Je kunt heel makkelijk zelf controleren of jouw website mobielvriendelijk is via deze link https://search.google.com/test/mobile-friendly. En mocht je site niet voldoen, dan zou ik zeggen: zorg dat je je site aanpast of aan laat passen.  Wanneer je nog helemaal geen website hebt, dan kun je het direct goed aanpakken.

Wil jij met jouw bedrijf goed voor de dag komen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf met je website aan de slag te gaan en mee te doen aan de 2-daagse workshop “Bouw zelf je website” die ik geef.  We gaan dan heel praktisch aan de slag. In 2 dagen bouwen (of updaten) we je website in WordPress met het Divi-thema en voldoet jouw site volledig aan de eisen die er nu worden gesteld. Zo ben jij helemaal klaar voor alles wat nog komen gaat op mobiel gebied!

Heb jij opmerkingen of aanvullingen? Laat ze zeker weten in de reacties hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Signalen voor malware op je computer

Signalen voor malware op je computer

Malware we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Onder malware verstaan we alle software die gebruikt wordt om computersystemen te ontregelen. Als je een goede virus & malware scanner hebt dan zou je in principe beveiligd moeten zijn. Maar wat nou als je dat...

Lees meer
5 Handige tips voor de Mac

5 Handige tips voor de Mac

Vandaag zijn de Apple gebruikers weer aan de beurt en dus heb ik 5 handige tips voor de Mac. 1. Als je een probleem hebt met een programma (blijft hangen bijvoorbeeld) dan gebruik je op een Windows pc control + alt + delete. Helaas werkt dat niet op een Mac maar met...

Lees meer
3 Handige tips voor Windows 10

3 Handige tips voor Windows 10

Vandaag heb ik 3 handige tips voor je. Speciaal voor Windows 10. 1. Screenshots maken: hier heb ik het al wel eens vaker over gehad, maar wist je dat er meer mogelijk is dan ctrl + print screen? Windows heeft namelijk sinds kort een eigen ingebouwd programma daarvoor....

Lees meer

contactgegevens

HelenHelpt
Hèlen van Rijn
Wuustwezelstraat 1
5628 RP Eindhoven

Mobiel: (+31) 06-41197614

Email: info@helenhelpt.nl

KvK: 17214024
BTW: NL 001689722B41

Disclaimer & Affiliate disclosure

Algemene Voorwaarden

volg mij via